150 жители на област Шумен са под домашна карантина

Сподели с приятели!

Ежедневно в РЗИ се получава информация от граничните пунктове на страната и и от общините за пристигащи граждани от страни с потенциален риск. Тези лица получават предписания за 14-дневна карантина. Към настоящия момент под карантина в област Шумен са близо 150 души. Създаден е работещ механизъм – тези хора се проверяват стриктно от органите на реда и от служители на РЗИ и ако не спазват задължителния карантинен срок, биват санкционирани.

Установено е едно контактно лице на пациента с регистриран коронавирус, настанен за лечение в МБАЛ Шумен. Инспектори от РЗИ са изготвили задължително предписание за 14-дневна карантина на лицето, взета му е проба и е изпратена за изследване.
Продължават проверките за спазването на въведените противоепидемични мерки на територията на област Шумен. Контролните държавни органи, съвместно с инспектори от общините извършват проверки по детски площадки, паркове, площади и други обществени места за недопускане струпване на хора. Проверяват се търговските обекти и аптеките за недопускане спекулативно увеличаване на цените и за спазване на санитарно-хигиенните изисквания.
От Областния кризисен щаб апелират към всички граждани да оказват съдействие на институциите при изпълнението на техните задължения и усилията, които полагат ежедневно. Нека всички да бъдем дисциплинирани, отговорни и заедно да преодолеем тази криза, е призивът на областния управител на Шумен проф. Стефан Желев.

Shumenotblizo.com

.

Може да харесате още...

Education Template