16 заглавия за деца и възрастни реализира театърът през 2018 година

16 заглавия за деца и възрастни реализира театърът през 2018 година

Сподели с приятели!

16 премиери, от които 6 за деца реализира Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен през 2018 г. Назначени са 7 актьори. Изиграните представления за цялата минала година са общо 345. Броят на зрителите е над 28 000, а приходът е близо 151 000 лв.

Спектакълът „Нирвана” от Константин Илиев донесе няколко награди на екипа.  От МФ „Друмеви театрални празници НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” 2018 г. постановката на режисьора Максима Боева бе отличена с два приза в категориите „Цялостен спектакъл” и „Женска роля” на Ирина Митева за ролята на Жената.  На Националния фестивал на малките театрални форми 2018 във Враца спектакълът получичетири награди: за „Режисура” на Максима Боева, „Сценография” на Борис Далчев, „Мъжка роля” на Александър Евгениев за ролята на Мъжът  и „Женска роля” на Ирина Митева за ролята на Жената.

Максима Боева бе отличена в първото издание на Творческата награда за млад театрален режисьор „Слави Шкаров”.

Детските спекткали участваха в няколко престижни театрални фестивали. Постановката „Рошльо и комините” от Кина Къдрева се включи в 19-то издание на Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса” и в VIII Международен фестивал “Куклен театър без граници”в Москва. „Цветни вълшебства” от Румен Николов участва в Световния куклен фестивал “Хармония” в гр. Пукет, Тайланд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *