„24 часа контрол на скоростта“: 105 шофьори се сдобиха със “скъпи снимки”

„24 часа контрол на скоростта“: 105 шофьори се сдобиха със “скъпи снимки”

Сподели с приятели!

105 са установените нарушения на скоростните режими от началото на полицейската операция „24 часа контрол на скоростта“ в Шуменско. Точките на контрол към момента са пет.

77 от нарушенията са засечени от  служители на сектор „Пътна полиция“ – Шумен. В два от случите е установено превишаване на максималната скорост в населено място с над 50 км/ час., за което освен парична глоба законът предвижда и лишаване от правото да управлява за определен срок. Контролът на скоростните режими се осъществява на територията на всички районни полицейски управления.

Целта е водачите да не превишават максимално разрешената скорост в населени и извън населени места, републикански пътища и автомагистрали. Въведените ограничения не трябва да бъдат надвишавани с повече от 10 км/ час над допустимата скорост.

През миналата седмица са от мобилните камера и системи са установени 429 нарушения на скоростта в Шуменско. В три от случаите било установено, че водачите нямат валидна застраховка „Гражданска отговорност“.  Между нарушителите бил  водач на лек автомобил Мерцедес, който преминал през село Струйно със 132 км/ час при разрешени 50.  Скоростта била засечена в обедните часове на 27 март. 

Напомняме, че несъобразената  скорост, която включва няколко фактора- емоционално състояние на водача, техническо състояние на автомобила и състояние на пътната настилка е предпоставка за настъпване на  пътни инциденти.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *