30% от домакинствата в Шуменско нямат достъп до интернет

30% от домакинствата в Шуменско нямат достъп до интернет

Сподели с приятели!

Резултатите от проведеното изследване за използване на интернет в домакинствата и от лицата показват, че през 2018 г. 70.5% от домакинствата в област Шумен имат достъп до интернет в домовете си.

През 2018 г. с най-висок относителен дял на домакинствата с достъп до интернет е област Кърджали (84.4%), а с най-нисък – област София (51.3%). По този показател област Шумен заема 13-то място сред всички 28 области в страната.

През 2018 г. в област Шумен 62.7% от населението на възраст между 16 и 74 навършени години използва интернет всеки ден или поне веднъж седмично (63.6% средно за страната).
Значителни са различията при редовно използващите интернет по образование, като е регистрирана правопропорционална зависимост между образователното равнище и честотата на използване на глобалната мрежа. Докато 100.0% от лицата с висше образование и 77.6% от лицата със средно образование в областта са регулярни потребители, то едва 34.0% от лицата с основно или по-ниско образование се възползват от възможностите, които интернет предоставя.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *