IATI: Международен есенен турнир по информатика събира едни от най-добрите състезатели в Шумен

IATI: Международен есенен турнир по информатика събира едни от най-добрите състезатели в Шумен

Сподели с приятели!

Международния есенен турнир по информатика (IATI), тази година ще се проведе от 21 до 25 ноември 2018 г.В десетият юбилеен турнир ще участват 179 състезателя от Армения, България, Молдова, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и Швейцария.

Надпреварата се провежда за първи път през 2009 година по инициатива на Бисерка Йовчева и Емил Келеведжиев – председател на Националната комисия по информатика към МОН.IATI е второто по мащаб състезание в света, като брой участници след Международната олимпиада по информатика, но единственото международно състезание по информатика, което се провежда в две възрастови групи: младежка (junior) – за ученици до 15.5 години и старша възраст (senior) – за ученици от гимназиална степен.

Домакин на турнира е Община Шумен, а негов патрон Любомир Христов, кмет на града. Организатори на турнира са Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Школа А&Б.
Партньори на IATI са Министерство на Образованието и Науката, Сдружение „Европейска Младежка Олимпиада по Информатика“, Районно управление на образованието – Шумен и Мусала-Софт.

Медийни партньори на IATI са Шуменска заря, MediaBricks.bg, Телевизия Шумен, Шмоко.bg, Radian.bg и Шумен Отблизo.
Златни спонсори на събитието са Алкомет АД, сребърни – Софтуни, бронзови – Ротари клуб Шумен. Сред спонсорите на ИТ надпреварата са и Лавена АД, BulMag, Телепол, и ПСИТ-35.

Снимка: Фейсбук страница на събитието

shumenotblizo.com