Oще петима от Шуменско нарушиха карантината си

Oще петима от Шуменско нарушиха карантината си

Сподели с приятели!

18-годишен жител на Нови пазар, поставен под 14-дневна карантина след като се завърнал от страна с усложнена епидемиологична обстановка, бил засечен да се движи по улица „Петко Д. Петков“ в града. Случаят е от 4 април, като малко преди това полицейските служители извършили проверка  на посочения от него адрес.  За извършено престъпление  е регистриран заявителски материал. Случаят е докладван в районната прокуратура в Шумен.

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“  установили, че 38-годишен мъж от Шумен не спазва наложената му карантина. Проверката била извършена на 3 април около 17 часа в жилището му в града. Установено било, че  напуснал дома си и отишъл в шуменско село, където самоволно решил да спазва карантината. Започната е проверка за извършено престъпление, материалите по която са докладвани в РП- Шумен.

24-годишен жител на Нови пазар  не бил намерен на адреса си при извършена проверка от полицаи за спазване на карантина, след като се завърнал от страна с усложнена епидемиологична обстановка. При повторна проверка в рамките на 3 април вече бил в жилището си. При проведена беседа станало ясно, че малко преди това посетил търговски обект в града. Бил предупреден за спазва наложената му карантина. Образуван е заявителски материал за извършено престъпление, случаят е докладван на РП- Шумен.

Досъдебни производства за извършени престъпления са започнати след извършени проверки от полицейски служители на РУ- Шумен и РУ- Велики Преслав. Установени са 28-годишен мъж от Шумен и  58-годишна жена от Върбица, които не спазвали наложените им карантини и не били на посочените от тях адреси.

shumeotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *